Vaellus ja patikointi

Ukkohallan jylhät korpimetsät kutsuvat sinua seikkailuun. Anna jalkojesi kuljettaa sinua ja ajatustesi harhailla, minne mielivät. Mahdatko kuulla metsämiehen ystävän ja Kainuun maakuntalinnun, kuukkelin hauskaa juttelua?

Poroparonin porotila

Poroparonin porotilavierailu on elämys kaikenikäisille! Aidolla porotilalla pääset tutustumaan pohjoisten maisemien tunnuseläimeen, poroon. Ruoki poroja ja tutustu niiden sielunelämään itse Poroparonin opastamana. Onnistuuko sinulta suopungin heitto?

Huskysafarit

Siperianhuskyvaljakko kiidättää sinua tykkypuiden reunustamalla reitillä ja matka taittuu perinteisessä kahden hengen reessä joko itse koiria ohjastaen tai mukavasti kyydissä istuen. Nappaa retkeltä mukaan unohtumattomia muistoja ja satumaisen kauniita valokuvia.

Sup-lautailu

Vuokraa itsellesi Sup-lauta ja lähde melomaan Ukkohallan keskellä olevalle Syväjärvelle. Sup-lautoja voi vuokrata myös pidemmäksi aikaa, mikäli haluat lähteä pidemmälle retkelle, vaikka Hossaan. SUP-lautailu sopii mainiosti niin maisemien ihailuun, kuin aktiiviliikkujan kesätreeniksi – ikään tai kuntoon katsomatta.

Kaapeli-Wakeboard

Kesäpäivä kuluu mukavasti maailman pohjoisimmalla wakeboard-kaapeliradalla. Halla Wake Parkissa viihtyy laudan päällä niin aloittelija kuin kokeneempikin temppuilija.

Maastopyöräily

Vuokraa pyörä ja polkaise käyntiin seikkailu Ukkohallan upeassa ja monipuolisessa ympäristössä. Ukkohallasta löytyy poljettavaa jopa 150 km niin helppoja kuin haastavampiakin reittejä.

Lumikenkäily

Lumikengät voi vuokrata niin lähimetsien pikapyrähdyksiä varten kuin pitempiä umpihankivaelluksia varten – vaikka koko päivän kestävälle retkelle. Ukkohallan upeissa tykkylumimetsissä, vaaroilla ja järvenselillä voi askeltaa lumikengillä mihin mieli tekee

Talvipyöräily

Ukkohallassa on paljon koettavaa myös talvipyöräilyyn. Ukkohallan upeat talvipyöräilyreitit vievät sinut vaaran päälle tai vaikkapa upean suomaiseman kautta Komulankönkään vesiputoukselle. Reitit sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin talvipyöräilijöille.

Maastohiihto

Ukkohallan ympäristö tarjoaa upeita latureittejä eritasoisille maastohiihtäjille.

Laskettelu

Kainuun korkeimpien vaarojen kupeessa sijaitsevassa Ukkohallan laskettelukeskuksessa vietät hauskan ja ruuhkattoman rinnepäivän.